A régipénz felvásárlás jellegéből adódóan alapvetően csak személyesen működhet, mivel a darab minősége egy igen fontos árképző tényező, de annak valódiságát sem lehet metopics in psychology theessayclub.comgállapítani minden esetben még fotó alapján sem.

 

Az eladni kívánt régi érmék, papírpénzek értékbecsléséhez a darabokat Budapest VI. Kerületi irodánkba (Nyugati Pu-tól 5 perc gyalogosan) kell beszállítani, szakértőnk itt tudja megvizsgálni. (pontos cím a kapcsolat menüpontban)

 

Különleges esetben (betegség, mozgásszervi fogyatékosság, fizikailag nehezen szállítható nagyobb tétel esetén szakértőnk természetesen külső helyszínen is szívesen megvizsgálja az eladni kívánt tételeket)

Ha eladási szándéka van, három féle konstrukciót tudunk ajánlani:

 

1. Készpénzes régi pénz felvásárlás ( azonnali, gyors , a piaci érték kb. 70-90 százalékán, ez az eladni kívánt darab népszerűségén, értékesíthetőségén múlik)

 

2. Bizományosi régi pénz vétel (Ha nem kell saját tőkénket használni nyilvánvalóan kisebb haszonkulccsal dolgozunk)

 

3. Havi rendszerességű régi pénz árverés (árverési jutalék 15-20%)

Régi pénz felvásárlás

Régi pénz felvásárlás

Készpénzért vásárolunk, illetve internetes aukcióra átveszünk régi pénzeket, érméket, az ókortól napjainkig. Keresünk továbbá magyar és külföldi papírpénzeket, pénzhelyettesítőket, szükségpénzeket, képeslapokat.

Ebből a legegyszerűbb és legközkedveltebb a készpénzes konstrukció.

Ez esetben szakértőnk megvizsgálja az értékesíteni kívánt darabokat, meghallgatja az Ön elképzelését, és ha az találkozik a miénkkel, akkor átvételkor ki is fizeti az átvételi árat.

Az átvételi árat a piaci árból kalkuláljuk aszerint, hogy mennyi a darab várható értékesítési ideje. Gyorsan értékesíthető daraboknál minimális árréssel is beérjük, így értelemszerűen a lassabban értékesíthető, „réteg“ dolgoknál magasabb kereskedői árrést kell számolnunk.

 

A második értékesítési forma a bizományosi konstrukció.

Ez azoknak lehet a leghatékonyabb, akiknek az eladás nem sürgető probléma, és tudnak várni a magasabb értékesítési ár elérése érdekében.

Az eladási árból levont kereskedői jutalék mértéke itt is az eladni kívánt darabok eladhatóságától függ.

 

A harmadik értékesítési forma az árverés.

 

Ez akkor lehet jó választás, ha az eladó megközelítőleg sem tudja, hogy mi lehet értékesítésre szánt régipénzek értéke, de a maximumot akarjuk kihoznia helyzetből. Árról beszélni kereskedőként egy laikussal (aki lehet, hogy csak örökölte, de nem ért hozzá) nehéz dolog. Mi pedig nem szeretünk konfrontálódni, ezért egyszerűbb ilyenkor az árverési formát javasolni, még ha kisebb is a profitunk, mint a készpénzes felvásárlásnál.